5 fejerverkų leidimo saugos patarimai

Fejerverkai yra smagus ir populiarus būdas švęsti ypatingas progas ir taip jas dar labiau įamžinti. Tačiau sužeidimų ir žalos turtui tikimybė yra labai reali. Norint užtikrinti saugią ir malonią patirtį, svarbu laikytis šių penkių fejerverkų saugos patarimų kuriais netrukus pasidalinsime.

Išlaikykite tinkamą atstumą

Svarbiausias dalykas, kurį reikia atsiminti kalbant apie fejerverkų saugą, yra išlaikyti atstumą. Įsitikinkite, kad tarp jūsų ir uždegamo fejerverko yra pakankamai vietos; rekomenduojama laikytis bent 15 metrų atstumo. Tai taikoma ne tik fejerverką uždegančiam asmeniui, bet ir visiems kitiems aplinkiniams. Jei fejerverkas nesuveikia arba sugenda, per arti esantis žmogus gali rimtai susižeisti . Jei fejerverkas neužsidegė – jokiu būdu nemėginkite iš naujo uždegti fejerverko, tai gali blogai baigtis.

Fejerverkai naujiems metams – Superfejerverkai.lt

Pirkite kokybiškus gaminius

Pirkdami fejerverkus įsitikinkite, kad juos perkate iš patikimo pardavėjo, kuris parduoda kokybiškus produktus. Jei įmanoma, pirkite fejerverkus, parduodamus originalioje pakuotėje su aiškiomis etiketėmis, kuriose nurodyta, kokio tipo fejerverkas tai yra ir kiek laiko degtukas bus uždegtas prieš sprogimą. Taip pat svarbu vengti įsigyti nelegalių fejerverkų, nes juose gali būti nesaugių cheminių medžiagų, dėl kurių žmonėms gali kilti pavojus susižeisti ar nukentėti.

Pasirinkite tinkamą vietą

Ruošdami fejerverkus įsitikinkite, kad tai darote tinkamoje vietoje, toliau nuo pastatų ar medžių, kur kibirkštys gali skrieti į sausą žolę ar krūmus, kurie gali lengvai užsidegti. Prieš leisdami fejerverkus taip pat svarbu patikrinti vietos įstatymus; kai kuriuose miestuose ir miesteliuose jų yra tam tikros zonos, kuriose neleidžiama šaudyti dėl triukšmo ar kitų taisyklių. Būtinai nepamirškite, pirotechnikos priemones visada saugiai laikykite vaikams ir naminiams gyvūnams nepasiekiamoje vietoje.

Skaitykite instrukcijas

Prieš uždegant fejerverką labai svarbu perskaityti instrukcijas. Įsitikinkite, kad suprantate, kokio tipo fejerverkas tai yra ir kiek laiko degtukas degs, kol sprogs. Šią informaciją paprastai galima rasti fejerverko etiketėje arba pakuotėje, todėl būtinai atidžiai ją perskaitykite.

Nenaudokite fejerverkų išgėrę

Fejerverkų uždegimas reikalauja atidumo ir netinka išgėrusiems žmonėms. Sunkių nelaimingų atsitikimų ir žalos turtui rizika labai padidėja, jei fejerverkus leidžiantis asmuo yra apsvaigęs nuo alkoholio ar kitų medžiagų.

Kaip sakoma atsarga gėdos nedaro – tad saugios šventės Jums – mūsų skaitytojai.