Manikiūro gudrybės pradedančiosioms

Nagų dažymas yra įdomus ir terapinis procesas, kuris daugeliui iš mūsų patinka. Mes gyvename epochoje, kai kūrybiškumas yra labai svarbus, tad kodėl turėtume tenkintis nuobodžiais viena spalva dažytais nagais, kai galime atskleisti savo kūrybinę pusę ir žaisti su įvairiomis nagų dailės rūšimis.

Ne visi turime laiko ir kantrybės daryti nagų dailę, tiesa? Akcentiniai nagai mums gali pagelbėti. Akcentinis nagas paprasčiausiai reiškia kontrastingos spalvos nagų laką ant vieno ar dviejų nagų. Moterys dažniausiai renkasi bevardžio piršto nagą dažyti blizgučiais arba metalo spalvos laku, o likusiems nagams pasirinkti pastelinį atspalvį. Šį stilių daugiausia mėgsta nuotakos sužadėtuvių ir vestuviniam manikiūrui, nes nuotakos mėgsta paryškinti nagą sužadėtuvių ar vestuviniu žiedu. Egzistuoja neribotos atspalvių derinių galimybės, kai renkatės akcentinius nagus.

Dar vienas triukas nagų dailėje gali būti lipni juosta. Užtepkite pasirinktą nagų lako spalvą ir palaukite, kol jis išdžius. Atpjaukite nedidelius lipnios juostos gabalėlius ir porą kartų padėkite juos ant nago limpančia puse į viršų, kad mažiau liptų (kitaip sugadins pagrindinę spalvą, kai lipsite ant nagų). Uždėkite juosteles ant nagų taip, kaip norite, ir užtepkite antrą nagų lako spalvą. Nuimkite juosteles, kol nagų lakas vis dar šlapias.

Kitą kartą, prieš išmesdami senas užuolaidas ar kitą tinklinį audinį, pagalvokite apie šią šaunią gudrybę, kuria galite sukurti ornamentą ant savo nagų. Nulakuokite nagus bet kokia pagrindine spalva ir atpjaukite tinklelio gabalėlį, kuris yra pakankamai didelis, kad uždengtų visą nagą. Pritvirtinkite tinklelį juostele ant piršto ir kempinėle užtepkite nagų lako spalvą, šviesesnę arba tamsesnę nei pagrindinė spalva.

Nemėgstate valyti vietos aplink nagus po jų dažymo? Drėkinamoji priemonė, tokia kaip vazelinas ar kūno losjonas, labai palengvins valymo procesą. Užtepkite storą sluoksnį bet kokio drėkinamojo produkto, kurį galite turėti – visoje srityje aplink nagus ir nudažykite nagus taip, kaip darytumėte įprastai. Baigę tiesiog nuvalykite išteptas vietas servetėle ar popieriumi. Nagų lakas nusivalys labai lengvai, nes drėkinamoji priemonė sukurs barjerą tarp odos ir lako.

Žinoma, prieš eksperimentuojant patartina baigti kokius nors manikiūro kursus, ši paslauga tikrai nėra labai brangi.