Kokie požymiai nusako kad reikia keisti automobilio valytuvus?

Jūsų priekinio stiklo valytuvų darbas yra kuklus, bet svarbus. Jie yra atsakingi už tai, kad galėtumėte aiškiai matyti – per sniegą, šlapdribą, ledą, krušą ir net purvą! Be valytuvų negalėtumėte būti saugūs kelyje. O valytuvus reikia keisti gana dažnai – dažnai kas 6 mėnesius iki metų, priklausomai nuo to, kiek vairuojate ir koks atšiaurus jūsų klimatas. Šiame straipsnyje apžvelgsime 6 pagrindinius požymius, kuriuos turėtumėte kuo greičiau pakeisti valytuvus.

Guma ant peilių yra įtrūkusi arba sugenda

Valytuvų guma gali būti pažeista dėl elementų ir UV spindulių poveikio. Jei guma trūkinėja arba atrodo trapi, ji tinkamai nesilies su priekiniu stiklu. Tai reiškia, kad bus paveiktas našumas – ir jūs negalėsite aiškiai matyti.

Valytuvai palieka dryžius ant priekinio stiklo

Dryžuoti valytuvai yra tikras ženklas, kad priekinio stiklo valytuvus reikia pakeisti. Šiek tiek dryželiai yra normalu, bet jei ant priekinio stiklo pastebėsite nešvarumų, purvo ar vandens plėvelę net ir papurškę priekinio stiklo valytuvų skysčio, valytuvus gali tekti pakeisti. Jūsų valytuvai gali būti tiesiog nešvarūs ir juos reikia nušluostyti šluoste, tačiau labiau tikėtina, kad guma sugenda ir netinkamai liečiasi su priekiniu stiklu.

Per daug girdite cypimą

Jei girdite daug valytuvų vilkimo ir girgždėjimo, kai jie tempiami per stiklą, tikriausiai laikas juos pakeisti. Vėlgi, šiek tiek girgždėti yra normalu, tačiau „cypimas“ reiškia, kad plastikas tempiamas per stiklą, o guma netinkamai su juo liečiasi. Dėl to prastas regėjimas vairuojant.

Ašmenų rėmas sulenktas arba pažeistas

Jei tam tikra jūsų priekinio stiklo vieta tiesiog nebus švari, patikrinkite mentės rėmą – tvirtą plastiką ir metalą, kurie laiko mentę vietoje. Valytuvų rėmai gali būti gana lengvai sugadinti. Tai ypač dažnai pasitaiko, kai žiemą nuo automobilio nubraukite ledą ir sniegą.

Šveisdami sniegą galite įstrigti valytuvo šluotelėje ir visam laikui jį sulenkti – dėl to kelyje jis prastai veikia.

Gumos klijai neveikia, o ašmenys nesiliečia su priekiniu stiklu

Kita dažna problema yra ta, kad guminiai klijai, laikantys ašmenis ant rėmo, gali sugesti. Dėl to gali pablogėti bendras veikimas ir jis gali liestis su priekiniu stiklu. Guminis peiliukas „aplenks“, nes tik iš dalies laikomas ant ašmenų rėmo. Daugiau informacijos galite sužinoti: https://carglass.lt/kainos/valytuvai/.