Darbuotojų paieška: kada reikėtų samdyti įdarbinimo agentūrą?

Įdarbinimo agentūra gali palengvint gyvenimą toms įmonėms, kurios neturi tiek finansinių, tiek ir žmogiškųjų išteklių profesionalų paieškai, tačiau reikia suprasti, jog tai ne vienintelis jų teikiamas pliusas. Kartais priežasčių gali būti dar daugiau, todėl dabar pakalbėsime apie kelias iš jų.

Pirmiausia, darbuotojų paieška gali būti labai sudėtinga, jeigu neturite reikalingų išteklių įmonės išorėje ir čia nėra kalbama apie skelbimų portalus ar „LinkedIn“ platformą. Įdarbinimo agentūros turi ne tik tai, kas yra praktiškai prieinama visiems, bet ir savo resursų bei informacijos šaltinių, kartais net savo unikalių platformų, kurios padeda išfiltruoti pačius geriausius talentus. Tikriausiai net nereikia minėti, jog jos gali pasinaudoti savo industrijos ryšiais tam, kad atrastų tinkamus darbuotojus, o tai kartais veikia net kelis kartus geriau visi kiti paieškos metodai.

Tokios įmonės nebijo atsiraitoti rankovių ir užsiimti „galvų medžiokle“ tam, kad atrastų pačius geriausius kandidatus. Galima sakyti, jog tai yra net jų kasdienybė, nes praktikoje dažnai pasitaiko atveju kai įdarbinimo agentūra sėkmingai persivilioja kitos įmonės talentus. Taip yra dėl to, kad daugumos iš jų paprasčiausiai neatrasite per jokį skelbimų portalą, nes didžioji dalis potencialių darbuotojų, apskritai, net neieško darbo.

Deja, bet netinkamai atlikta darbuotojų paieška gali reikšti, jog tas „tobulas“ kandidatas, kurį praleidote jau dabar sėkmingai dirba pas Jūsų konkurentus. Dar blogiau, jeigu buvo pasamdytas netinkamas iš jų, kuris, pavyzdžiui, melavo savo gyvenimo aprašyme apie savo turimą patirtį ar reikiamus įgūdžius. Įdarbinimo agentūras sudaro profesionalų komanda, kuri visus kandidatus peržiūrės tinkamai, atrinks pačius tinkamiausius iš jų bei iš anksto nustatytas galimas „raudonąsias vėliavas“.

Pirmiausia, tinkamų kandidatų atrinkimas ir peržiūra užtrunka labai daug laiko. Jeigu yra kalbama apie rimtesnę poziciją, tai gyvenimo aprašymų atsiunčiama daugiau nei 100. Kaip verslo savininkui, tokį kiekį vien peržiūrėti užtrunka nemažai laiko, o ką jau kalbėti apie svarbesnius įmonės darbus. Net ir viską perdavus kolegai, tikimybė, kad kažkas bus geriau nėra labai didelė, o atskiro etato kūrimas nedidelei bendrovei nėra tinkamas sprendimas.

Tokiu atveju reikėtų pagalvoti, kad darbuotojų paieška gali būti atliekama profesionalų. Daugiau apie tai sužinoti galima čia: https://www.personalogrupe.lt/lt/personalo-atranka/darbuotoju-paieska