Tinkamas ir netinkamas vitaminų laikymas

Kad organizmas gautų kaip įmanoma didesnę naudą ir jūs būtumėte sveiki, labai svarbu ne tik gerti vitaminus, bet ir juos laikyti tinkamai. Nes jeigu juos ir gersite reguliariai, taip kaip parašyta informaciniame lapelyje, bet jų laikymas bus netinkamas, tada išoriniai veiksniai gali juos paveikti ir tada jie turės mažesnį veiksmingumą. Tad labai svarbu žinoti ne kokius tinkamus vitaminus reikia gerti, bet ir kaip juos tinkamai laikyti, tad apie tai norime papasakoti plačiau šiame straipsnyje.

Ar šaldytuvas tinkama vieta laikyti vitaminus?

Tikrai didžioji dauguma žmonių vitaminus laiko šaldytuve. Yra manoma, kad taip jie ilgiau išliks nepakitę, nesuges ir panašiai. Tačiau verta pripažinti, kad šaldytuvas nėra ta vieta, kur geriausia juos laikyti. Kadangi ten yra pakankamai didelė drėgmė, todėl tokių vitaminų, kurie yra kapsulėse ar miltelių pavidalu geriau nelaikyti. Tačiau skystus vitaminus tikrai galima ten laikyti, nes tokios pakuotės dažniausiai užsidaro sandariai, tad drėgmė sunkiai gali patekti į pakuotės vidų.

Virtuvė

Tai dar viena vieta, kur dar daugiau žmonių laiko vitaminus. Kadangi ten praleidžiame pakankamai daug laiko, tai žymiai dažniau galime prisiminti, kad juos reikia išgerti. Tačiau verta žinoti tai, kad tokia vieta irgi nėra tinkama laikyti vitaminams. Šioje patalpoje labai dažnai svyruoja temperatūros, tad jiems tai nėra idealiausias variantas. Tad geriausias sprendimas būtų jų nelaikyti virtuvėje.

Vonia

Tikriausiai per ne vieną filmą teko matyti, kad žmonės vitaminus laiko vonioje. Ten kiekvieną vakarą ar rytą jie gali kuo puikiausiai juos išgerti, nes jie yra po ranka, nes dažniausiai laikomi veidrodžio spintelėje. Tačiau tokios klaidos daryti nereikia ir šioje vietoje jų nelaikyti, nes toje patalpoje yra pakankamai didelė drėgmė, kuri gali būti kenksminga vitaminams.

Miegamasis ir svetainė

Pagaliau galime pasakyti, kad šios dvi erdvės vitaminų laikymui yra pačios geriausios. Nes čia dažniausiai būna pastovi temperatūra, nesirenka drėgmė ir panašiai. Todėl jeigu tik yra galimybė, vitaminai turi būti laikomi čia. Tačiau geriausia juos įdėti į spintelė, kad jų neapšviestų saulės spinduliai. Be to, verta pasiskaityti ir informacinį lapelį, kuriame tikrai bus nurodyta, kokioje temperatūroje ar šviesioje, ar tamsioje patalpoje jie turi būti laikomi. Tik vadovaujantis rekomendacijomis galite išsaugoti didžiausią vitaminų kiekio efektyvumą. Be to, jei norite gauti tinkamas medžiagas, reikia pasikliauti ir jų galiojimo laiku.