Lietuviai Norvegijoje. Kokių dokumentų reikia, norintiems deklaruoti pajamas šioje šalyje?

 Norint pateikti ar užpildyti tam tikrus dokumentus, natūralu, kad reikia papildomos informacijos, kad būtų įmanoma sužinoti reikalingus duomenis. Taip galima pasidaryti didelės naudos sau, kaip pavyzdys gali būti mokesčių susigrąžinimas. Jeigu bandote tai padaryti Lietuvoje, tai tikėtina, kad didžiajai daliai žmonių tai padaryti lengva, nes jie yra žinomi, todėl daugiau klausimų ir nekyla. Tačiau jeigu dirbote kitoje šalyje, kaip pavyzdys gali būti Norvegija, tai norint susigrąžinti mokesčius ar pateikti pajamų deklaraciją reikia pateikti tam tikrus dokumentus, o juos žino tikrai ne visi. Todėl šiame straipsnyje norime suteikti daugiau informacijos, kokius dokumentus reikia pateikti, norint susigrąžinti mokesčius.

Dokumentai, kurių gali prireikti

Norint tinkamai deklaruoti pajamas ir susigrąžinti mokesčius, reikia turėti ne vieną dokumentą. Aišku, kiekvienoje situacijoje jie gali šiek tiek skirtis, bet pagrindas yra šis:

  • Tapatybės dokumentas;
  • Arsoppgave dokumentas. Jis yra labai svarbus, nes jame nurodyta visa pagrindinė informacija apie gaunamą atlyginimą, mokamus mokesčius ir panašiai. Todėl jis turėtų būti gaunamas iš kiekvieno darbdavio;
  • Skattemelding dokumentas. Jeigu jums priklauso susigrąžinti mokesčius, tai su šiuo dokumentu viskas išeis žymiai sklandžiau ir greičiau;
  • Skatteoppgjor dokumentas nurodo, kiek esate sumokėjęs mokesčių per praeitus metus. Toks dokumentas nėra būtinas, bet jeigu jį turėsite, nuo to bus dar geriau.
  • Skattekort dokumento kopija padės lengviau pamatyti mokesčius.

Svarbu saugoti visus dokumentus

Verta žinoti, kad mokesčių grąžinimas Norvegijoje kiekvienam gali šiek tiek skirtis, todėl geriausias sprendimas, kurį galite padaryti, tai saugoti kiekvieną dokumentą ir nesvarbu, kokioje formoje jis būtų, ar popieriniame variante, ar skaitmeniniame, bet vėliau galėsite kur kas paprasčiau susigrąžinti mokesčius ir tai padaryti gana greitai. Aišku, šiais laikais yra nemažai specialistų, kurie gali padėti viską susigrąžinti, bet geriau jau iš karto turėti viską po ranka, nes taip procesas eisis kur kas lengviau ir žymiai didesnė tikimybė, kad dalis, kuri jums priklauso, grįš į sąskaitą.

Sudėtinga pildyti pajamų deklaraciją

Tikrai ne kiekvienas gali kuo paprasčiausiai susitvarkyti su tokiais dokumentais, nes gali būti įvairios priežastys, tai yra kalbos barjeras, nesupratimas, kaip ką daryti, laiko stoka ir panašiai. Tad viską kuo puikiausiai galima patikėti specialistams, kad jie tokius darbus padarytų už jus ir sugrąžintų tai, kas priklauso.