Itališkų makaronų įvairūs receptai

Makaronus atrasti tikriausiai galima visose virtuvėse, nes juos pagaminti nėra sudėtinga, galima rinktis iš daug variantų ir jie praktiškai tinka kiekvienam. Suderinus vos kelis ingredientus galima sukurti nuostabų patiekalą, kurio pažiba bus itališki makaronai. Kad ir jums būtų nesunku sugalvoti, ką galima pasigaminti iš jų, pateikiame kelis receptus, kurie bus ne tik kad sunkūs, bet ir paruošiami labai greitai ir paprastai.

Vegetariški itališkų makaronų receptai

Iš ko susideda vegetariški produktai tikrai daugeliui aišku. Į tokius patiekalus nėra įtraukiama mėsa. Kai kam gali pasirodyti, kad toks maisto gaminimas gali būti sudėtingas, nes daugelis patiekalų susideda iš mėsos. Tad jeigu ir jūs esate vegetaras, puiki idėja yra rinktis itališkus makaronus, nes juos kuo puikiausiai galima pagaminti be mėsos. Kadangi jie puikiai tinka su įvairiomis daržovėmis, todėl net ir makaronų patiekalas be mėsos gali gautis kuo puikiausiai. Tad prie tokio ingrediento puikiai tinka brokoliai, svogūnai, morkos, cukinijos, paprikos ir kitos panašios daržovės. Jeigu norite patiekalą pasigaminti dar skaniau, pirmiausia daržoves reikėtų lengvai apsikepti. Jeigu nenorite traškių, tada galite jas dar šiek tiek patroškinti.

Sotūs itališkų makaronų receptai

Tikriausiai daugeliui sotūs patiekalai asocijuojasi su mėsa. Tad itališki makaronai gali kuo puikiausiai būti gaminami su ja. Ir mėsos pasirinkimas gali būti labai platus, pradedant vištiena ir baigiant jautiena. Jeigu norite dar sočiau, galite pasigaminti ir padažą, kuris gali būti pagamintas iš grietinėlės arba pomidoro padažo, priklausomai nuo to, kokią mėsą naudosite. Taip pat prie makaronų puikiai tinka įvairūs sūriai, o toks ingredientas duoda dar daugiau sotumo. Tad drąsiai rinkitės itališkus makaronus, nes net ir valgant juos kiekvieną dieną galite sugalvoti pačių įvairiausių skirtingų receptų.

Kiti receptai

Itališki makaronai yra gana universalus produktas, tad juos galima ne vien tik virti vandenyje. Jeigu norite kažko įdomaus, patiekalą iš makaronų galite pasigaminti orkaitėje. O čia variantų irgi yra ne vienas. Tikriausiai vienas populiariausių variantų yra lazanija, kur dedasi ploni makaronai. Dar vienas variantas, kurį galite išbandyti yra užkepti makaronai su sūriu. Jų variantų yra ne vienas, tad galima rinktis vegetariško ir mėsos varianto. Dar vienas pasirinkimas gali būti kimšti makaronai. Įdaras irgi gali būti skirtingas, priklausomai nuo kiekvieno skonio.