Į ką atsižvelgti renkant guminius batus vaikui

Guminių vaikų batų pasirinkimas gali būti iššūkis. Yra daugybė variantų, kurie skiriasi tam tikromis savybėmis. Juk jūs norite, kad jūsų mažasis gamtos tyrinėtojas būtų švarus ir sausas, o lietaus batai būtų pakankamai patvarūs, kad atlaikytų daug žaidimų ir šokinėjimo per balas. Jūsų vaikas taip pat turėtų norėti juos dėvėti: net ir patvariausi guminiai batai nebus avimi, jei jie bus nepatogūs arba jei jūsų vaikui nepatiks jų dizainas. Tad ieškodami guminių lietaus batų berniukui ar mergaitei, atkreipkite dėmesį į šias pagrindines savybes.

Medžiaga: guma arba PVC

Geriausi lietaus batai pagaminti iš lanksčios, patvarios, vandeniui atsparios gumos. Šiek tiek pigesnė alternatyva gali būti iš PVC pagaminti batai. Ir vieni, ir kiti turi būti pakankamai patvarūs, kad išgyventų lauko nuotykius purve ir lietuje, pliuškenantis per balas ar tiesiog padedant sode. Įvairių vaikiškų guminių batų galite rasti internetinėje parduotuvėje: sterntaler.lt.

Pamušalas: šiltas ir gerai sugeriantis, pavyzdžiui, medvilninis

Vidinis lietaus batų pamušalas turėtų būti minkštas ir sugeriantis drėgmę, naudojant tokias medžiagas kaip medvilnė arba poliesterio ir medvilnės mišinys. Svarbiausia, kad pamušalas būtų patogus ir neabrazyvinis, kad vaikai norėtų avėti lietaus batus. Medvilnė padeda reguliuoti temperatūrą ir kartu sugeria vandenį, todėl mažos pėdutės lieka šiltos ir sausos. 

Patogumas: geros formos, su vidpadžiu (jei reikia)

Be patogaus pamušalo, likusi lietaus bato dalis taip pat turi būti patogi. Padėti gali vidpadis. Jei su kita avalyne dažnai patiriamas diskomfortas, apsvarstykite galimybę įsigyti modelius su išimamu vidpadžiu, kurį galima lengvai išvalyti ir pakeisti. Guminius batus taip pat turėtų būti lengva apsiauti ir nusiauti, todėl rankenos yra puiki savybė, į kurią verta atkreipti dėmesį. Tai taip pat reiškia, kad jūsų vaikas galės pats užsidėti batus be jokio vargo.

Dydis: reikia palikti vietos kojai augti, bet ne per daug

Jei batai bus per dideli, vaikui bus nepatogu ir jis eidamas tinkamai neatkels kojų, tad guminiai batai greičiau nusidėvės. Tai ypač pasakytina apie lietaus batų padus. Norint užpildyti didesniuose batuose esančią laisvą vietą, vaikas gali mūvėti storas kojines. Tačiau pasirinkti mažesnius batus ir palikti per mažai vietos irgi nėra gerai, tai reikš, kad guminiai greičiausiai neišlaikys sezono ir taps per maži, kai jų prireiks kitą kartą. 

Dizainas: pasirinkite ką nors smagaus

Nesvarbu, ar jūsų vaikas mėgsta ryškias spalvas, krokodilus ar traktorius –  smagus dizainas yra labai svarbus visoje vaikų aprangoje. Tai gali paskatinti vaiką dažniau avėti guminius batus ir daugiau laiko praleisti lauke.