Patarimai, kurie padės išsirinkti kokybišką šiltnamį

Vadovautis naudingais patarimais visada yra gera idėja, nes būtent jie leidžia padaryti kaip įmanoma mažiau klaidų, padaryti tinkamiausią sprendimą, kuris tinka jums ir panašiai. Kadangi jau artėja šiltasis sezonas ir vis daugiau laiko norėsime praleisti lauke, ten kažką veikti ar netgi pasidarbuoti, tai šio straipsnio temą pasirinkome ne veltui, nes daugelis, kas turi nuosavus namus ir nuosavą kiemą nori tam tikrus darbus atlikti patys. Vienas iš pačių populiariausių dalykų yra daržovių auginimas. Tačiau, kad jos augtų kiek geriau, visada rekomenduojama turėti šiltnamį. Todėl šiame straipsnyje ir norime pateikti kelis patarimus, kaip pasirinkti kokybišką šiltnamį.

Pats pigiausias variantas – nevertas dėmesio

Nors visada ir stengiamės sutaupyti, tačiau šioje situacijoje to daryti nereikėtų, nes kokybiški šiltnamiai yra ilgaamžiai, vadinasi per ilgus metus atsipirks, o ir papildomų investicijų skirti nereikės tiek daug, kaip galima tikėtis į kitos rūšies šiltnamius. Tad nors ir pradinė suma gali atrodyti kiek didesnė, tačiau jeigu pasirinksite pigesnį variantą, tada papildomų investicijų galite tikėtis ateityje, o galiausiai suma gausis kur kas didesnė, kad mokėtumėte už kokybišką šiltnamį.

Atsižvelkite į tai, ką norite auginti

Šiltnamiai gali būti pasirenkami ir pagal tai, ką norite auginti. Tam tikri augalai gali reikalauti kur kas daugiau drėgmės, tad iš karto reikia apgalvoti ir drėkinimo sistemą. Kiti augalai gali norėti daugiau vėdinimo, tad apie tai irgi reikia pagalvoti. Tikrai nereikia turėti keleto šiltnamių viename kieme. Kuo puikiausiai gali tikti priedai šiltnamiams, kurie ir padeda sukurti atitinkamas sąlygas augalams, kuriuos auginsite. Tokių priedų gali būti pačių įvairiausių, todėl yra pakankamai svarbu pasidomėti, kas tinka kiekvienam augalui, kad jis galėtų augti tinkamai.

Kokio dydžio šiltnamis galės stovėti jūsų kieme

Dar svarbu dėmesį atkreipti ir į tai, renkantis šiltnamį, kokio jis bus dydžio. Jeigu kiemas nėra per daug didelis, tai tikrai nėra būtina jo viso pilnai užstatyti šiltnamiu, kuo puikiausiai galite pasirinkti ir mažesnį variantą ir taip pasilikti vietos kitiems daiktams ar tiesiog erdvę sau. O, aišku, jeigu turite pakankamai vietos ir mėgstate užsiiminėti žemdirbyste, tai visada rekomenduojame rinktis kaip įmanoma didesnį variantą, nes tada galėsite užsiauginti kur kas visko daugiau ir pakankamai ilgai mėgautis savo derliumi.

Svarbu ilgaamžis šiltnamis

Kad nereikėtų skirti per daug dėmesio, visada svarbu išsirinkti tokį variantą, kuris būtų ilgaamžis. Vadinasi, tokie šiltnamiai, kurie yra dengti plėvele yra atmetami, kur kas geresnis sprendimas rinktis tvirtesnius variantus, kurie atlaikytų kelis sezonus.