Kitokie žaidimai su kortomis

Kai ateina ruduo ir lauke būti yra ne taip malonu, automatiškai daugiau laiko praleidžiame namuose. Kad nereikėtų vien tik žiūrėti televizoriaus arba nežaisti kompiuterinių žaidimų, kuo puikiausiai su visa šeima galima laiką leisti kartu, tai yra žaisti tokius žaidimus, kurie tiktų visiems šeimos nariams. Vienas iš tokių pasirinkimų gali būti kortos. Kortos dažniausiai būna dviejų rūšių, tradicinės ir netradicinės, tad kaip su jomis galima užsiimti, ne vien tik žaidžiant standartinius žaidimus, norime papasakoti šiame straipsnyje.

Statykite pilis

Su kortomis galima žaisti ne vien tik standartinius žaidimus, tokius kaip karas, kvailys, vežimas ir panašiai. Jeigu tokie žaidimai yra pabodę, ši priemonė gali puikiai pasitarnauti statant namus. Aišku, kadangi kortos nėra labai stabilios ir tvirtos, tad iš karto galime pasakyti, kad reikės apsišarvuoti kantrybe ir rankos turės drebėti kaip įmanoma mažiau. Jeigu norite pastatyti kelių aukštų pilį, tada po dvi kortas reikia remti vieną į kitą, kol gausite A formos nedidelius namelius ir juos reikėtų statyti vieną prie kito, kad vėliau jų viršūnes galėtumėte sujungti viena paguldyta korta ir ant to pagrindo statyti kitą aukštą. Jis turėtų būti kaip įmanoma sustatytas lygiau, nes vėliau nelygumai gali trukdyti ir taip pilis ar namas sugriūti.

Gyvatėlė

Dar vieni kortų žaidimai gali būti žaidžiami neįprastai, o statant gyvatėlę ar kitą ornamentą, kurio rezultatas bus pastumti pačią pirmą kortą, kuri turėtų nustumti šalia pastatytą ir taip toliau, kol galiausiai visas kūrinys sugrius. Kortos vėl turi būti statomos taip kaip nameliai atremiant viršūnes vieną į kitą. Taip gyvatėlę galite tęsti labai ilgą, ji gali eiti per visus kambarius, kol galiausiai visos kortos pasibaigs. Aišku, gali nutikti visko, tai yra sudrebėti ranka ir netyčia nuverčiamos kortos, kurios toliau pastums jau stovinčias ir taip visas darbas bus sugadintas. Tačiau nereikia nusivilti, nes viską galima pradėti iš naujo ir kada nors tikrai pasiseks.

Sugalvoti žaidimai

Daugiausia tokius žaidimus žaidžia vaikai. Tikrai galite atkreipti dėmesį, kad jie net nežinodami kaip žaisti tam tikrus žaidimus, susikuria savo taisykles, dėlioja kortas taip, kaip jiems atrodo ir toks žaidimas sekasi kuo puikiausiai. Aišku, gal ten laimėtojo ir nėra, tačiau vaikai praleidžia laiką kuo puikiausiai, lavina savo vaizduotę ir fantaziją.