Gudrybės, kurių nežinojote apie varškės patiekalus

Kad vieni ar kiti patiekalai išeitų tikrai skaniai, reikia imtis tam tikrų gudrybių, kurios būtų net ir smulkios, tačiau patiekalą gali pakeisti labai stipriai. Kadangi tokių gudrybių yra ne viena, visas jas aprašyti užtruktų labai daug laiko ir tikrai ne viską turėtumėte galimybę perskaityti. Tad šiam straipsniui pasirinkome varškės patiekalus, o konkrečiau tris skirtingus ir jiems pritaikysime gudrybes, kurios bent jau šiek tiek arba kardinaliai gali juos pakeisti.

Kitoks varškės apkepas

Aišku, kad varškės apkepas yra gaminamas iš varškės ir jos pakeisti tikrai nėra galimybės. Tad, kad šis patiekalas būtų skanesnis, į jį papildomai galima pridėti razinų ir džiovintų vaisių. Tada jis kai kam gali priminti pyragą, nors iš tikrųjų tai bus paprastas varškės apkepas. Verta žinoti ir tai, kad ne vien tik ingredientai, kurie dedami į jį gali jį pakeisti. Jeigu varškės apkepas bus valgomas su įvairiais padažais, tai jie irgi puikiai gali pakeisti jo skonį. Tikrai nereikia stengtis jį suvalgyti iš karto, nes varškės apkepas yra skanus ir šaltas, juo puikiai galima gardžiuotis prie kavos ir arbatos. Todėl tikrai nereikėtų bijoti eksperimentuoti ir visada reikėtų stengtis atrasti naujus skonius.

Kepti varškėčiai

Standartinius varškėčius tikrai gali išsivirti kiekvienas, tačiau kai kam gali būti įdomu juos paragauti keptus. Kažkokį kitokį receptą sugalvoti būtų sunku, nes jie gaminami yra standartiškai, dedant varškę, kiaušinius, miltus, druską. Šiuo atveju, su keptais varškėčiais galima eksperimentuoti tik taip, kad juos valgyti vis su kitokiu padažu. Vienas iš variantų gali būti pasidaryti grietinės ir sviesto padažą. Sviestą reikėtų išlydyti ant keptuvės, tada dėti grietinę ir viską sumaišyti iki vientisos masės, ją po truputį kaitinant ant silpnos ugnies. Tada pagal skonį galima įsidėti šiek tiek druskos, pipirų, žalumynų ir kepti varškėčiai įgaus visai kitokį skonį.

Lietiniai blynai

Jeigu norite įdomesnių lietinių blynų, tai juos galite išsikepti spalvotus. Kad įgautų tam tikrą spalvą reikėtų naudoti burokėlį, špinatą ar ciberžolę. Galite būti tikri, kad ingredientai, kurie sudaro spalvą, jokios įtakos blynų skoniui neturės. Kad varškės įdaras būtų skanesnis, ją galite pagardinti vaniliniu cukrumi arba įdėti cinamono. Puiku tai, kad lietiniai blynai su varške gali būti valgomi su įvairiais padažais, todėl kiekvieną kartą jie gali būti vis kitokio skonio.