Kodėl verta įrengti signalizaciją namuose?

Apie signalizacijos įrengimą diskutuoja daugelis šeimų, tačiau ne visos priima teisingą sprendimą. Kai kurie mano, kad bus geriau neįrengti signalizacijos, kadangi tai padės sutaupyti pinigų. Na, toks sprendimas ne tik neracionalus, bet ir rizikingas. Jei nemanote, kad namuose reikalinga signalizacija ir jaučiatės saugūs, pateikiame kelias priežastis, kurios privers jus apsigalvoti.

Šuo neapsaugos

Manote, kad šuo jus apsaugos? Tikrai ne. Šuo gali ne tik atpažinti vagis, todėl jų nepulti, bet ir būti lengvai papirktas maistu. Ypač, jei šuo gyvena lauke ir ėda tik sausą maistą. Tokiu atveju dažnai šunys lengvai paperkami skanėstais ar mėsa. Visiškai nesvarbu, kaip dresuosite šunį, jis vis tiek pasiduos instinktams. Tad jei norite, kad šuo apsaugotų namus, deja, bet turite suprasti, kad norai ne visada pildosi. Šuo nėra tinkamas apsaugai ir retai kada lieka didvyriu.

Kaimynai turi pakankamai veiklos, todėl neprižiūri jūsų namų

Kai kurie mano, kad signalizacijos įrengimas nereikalingas, kadangi kaimynai pastebės, jei kažkas bandys veržtis į namus. Ar tikrai? Juk kaimynai ne tik miega, bet ir turi savo reikalų net ir dienos metu. Na, o ir galiausiai, kai kuriems kaimynams tiesiog nesvarbu, ar jūsų namams ir turtui kyla pavojus, ar ne. Tad jei manote, kad kaimynai padės, siūlome permąstyti sprendimą neįrengti signalizacijos. Kaimynai retai kada padeda ir tai jau įrodyta daug kartų.

Nereikės nerimauti

Dar viena priežastis, kodėl turėtumėte pasirinkti signalizaciją – nerimas. Kartais pasitaiko, jog žmonės daug nerimauja dėl to, nes baiminasi kelionės metu, kad kažkas brausis į namus. Deja, bet tokiais atvejais lieka tik viena – stresuoti, o kartais net grįžti anksčiau iš kelionės.

Turto draudimas – nepatikima

Kai kurie mano, kad turto draudimas apsaugos turtą, tačiau tai labai nepatikima. Visų pirma turėsite įrodyti, kad turtas tikrai buvo pavogtas. Tuomet kils daug įtarimų, reikės daug bendrauti su agentūra, kol galiausiai jūsų turtas taip ir nebus grąžintas – tokių situacijų buvo jau labai daug.