Patarimai pradedantiesiems pokerio žaidime

Pokerio žaidimas susideda iš labai daug įvairių taisyklių, tad kuo daugiau jų žinosite, tuo didesni šansai, kad galėsite pasiekti pergalę. Jeigu esate tik pradedantysis, tada tikriausiai manote, kad visko išmokti nėra galimybės arba tai padaryti yra labai sunku. Tačiau su praktika ateina visos žinios, todėl kuo daugiau jos turėsite, tuo efektyviau galėsite žaisti. Tačiau iš pat pradžių reikia pradėti nuo įprastų žaidimo taisyklių, tad apie jas trumpai ir norime papasakoti šiame straipsnyje.

Pokerio žaidimo tikslas

Tikriausiai žinant tikslą yra kur kas paprasčiau žaisti, nes taip yra aišku, ko reikia siekti šiame žaidime. Tad pokerio žaidimo tikslas yra susirinkti kaip įmanoma daugiau žetonų iš banko ir kitų žaidėjų. O tai padaryti galima surenkant aukščiausios rūšies kortų kombinacijas arba stengiantis palaužti varžovus, kad jie pasitrauktų iš žaidimo.

Pokerio žaidėjai

Šį žaidimą žaisti yra puiku, nes kiekvieną kartą žaidėjų skaičius gali būti skirtingas, tad niekada nereikia orientuotis į tam tikrą skaičių. Kadangi pokerio žaidimo rūšių yra įvairių, tad ir žaisti gali nuo dviejų iki dešimties žmonių. Aišku, kuo bus daugiau žaidėjų, jeigu jūs sugebėsite laimėti, tai laimėjimas gali būti didesnis, tad taip yra kur kas naudingiau.

Dalintojas

Dalintojas irgi yra labai svarbi žaidimo dalis. Jis nėra įskaičiuojamas į visų žaidėjų skaičių, nes turi būti atskiras asmuo. Jokiu būdu dalintojas vienu kartu negali žaisti ir dalinti pokerio kortų. Jeigu pokeris yra žaidžiamas namų sąlygomis, tada dalintojas gali keistis kiekvienos partijos metu. Jeigu norite žaisti tikrai pagal taisykles, tai dalintojas privalo turėti žetoną pažymėtą D raide.

Žaidimo pradžia

Šis žaidimas pradedamas ne nuo kortų dalinimo, kaip yra įprasta kituose žaidimuose, bet nuo pradinio statymo. Pagal tikras taisykles, statymus turi pradėti tie, kurie yra dalintojui iš kairės. Pirmasis žaidėjas turi padaryti pradinį mažąjį statymą, o antrasis turi jį padvigubinti. Tik po pradinių statymų galima pradėti žaisti su kortomis ir jas dalinti.

Kiti svarbūs dalykai

Kaip zaisti pokeri tikriausiai gali išmokti kiekvienas nesunkiai, kalbant apie pačias taisykles. Tačiau kur kas sunkiau yra perprasti kitų žaidėjų psichologiją, kokius veiksmus jie daro kai meluoja, ką daro kitaip, kai laimi ir panašiai. Tokie dalykai ateina tik su praktika, nes kiekvienas žaidėjas gali turėti skirtingą strategiją, todėl įvairiose taisyklėse ar vadovėliuose to nebus aprašyta labai tiksliai.