Karatė: ko reikia, norint išmokti?

Karatė pamokos jau nuo seno laikomos vienu iš dažniausių pasirinkimų tarp jaunų berniukų. Visgi karatė mokytis nori ne tik jauni, bet ir suaugę žmonės. Juk mokant kautis galima ne tik ramiau vaikščioti gatvėmis, bet ir neabejoti, kad esant reikalui mokėsite apsiginti. Tačiau ko reikia, norint išmokti karatė? Ar užtenka vos kelių pamokų? Tikrai ne. Jei norite išmokti karatė, deja, bet jums prireiks kur kas daugiau, nei kelių pamokų. Dažniausiai norint išmokti kautis reikia suprasti, kad karatė – tai ne tik turimi įgūdžiai, bet ir jėga, kurią įgausite tik po kurio laiko. Tad karatė gali būti ilgas ir sunkus mokslas, kuris galiausiai atneš galimybę tapti labiau savimi patenkinti ir džiaugtis įgauta jėga. Norite išmokti karatė? Tuomet vienintelis dalykas, ko jums reikės – nusiteikimas. Nusiteikite, kad mokytis reikės ilgai ir galbūt kartais nuobodžiai. Taip pat nepamirškite, kad reikės rasti patikimą mokytoją, kuris ne tik galės išmokyti jus, kaip kovoti, bet ir taps jūsų draugu, padedančiu eiti svajonių link. Jei norite sužinoti daugiau apie karatė, apsilankykite čia: karate-shido.lt.

Kiek laiko užtrunka mokytis?

Norint įgusti greitai, reikia skirti per savaitę bent porą valandų. Geriausiu atveju treniruotis reikėtų bent porą kartų per savaitę. Tokiu būdu galėsite ne tik nepamiršti įgautų įgūdžių, bet ir treniruosite bei sustiprinsite kūną. Tai, kiek laiko skirsite pamokoms, turi daug įtakos, kaip greitai išmoksite visų reikiamų įgūdžių, kad pradėtumėte dalyvauti varžybose ir galėtumėte vadinti save tikru kovotoju. Tad neskaičiuokite laiko ir skirkite karatė pamokoms tiek, kiek galite. Tuomet greičiau džiaugsitės rezultatais.

Ar verta pradėti vyresniame amžiuje?

Nesvarbu, kokio amžiaus esate, mokytis karatė naudinga pradėti bet kada. Net ir tie, kurie mano, kad jų sveikata per silpna, gali nustebti pamatę, kad karatė iš tikrųjų tik suteikia daugiau energijos, tuo pačiu ir fizinės jėgos. Tad jei esate senjoras ir turite daug laisvo laiko, kurį galėtumėte skirti naujam užsiėmimui, tačiau bijote, kad pakenksite sau, nesijaudinkite.