Kaip išsirinkti geriausią šunų ėdalą savo kailiniuotam draugui

Kaip išsirinkti tinkamiausią maistą savo šuniui? Kadangi yra tiek daug skirtingų variantų ir sudedamųjų dalių, gali būti sunku žinoti, koks maistas geriausiai tinka jūsų šuniukui. Yra keletas pagrindinių požymių, rodančių, ar maistas tinka jūsų šuniukui, pavyzdžiui, naudojami ingredientai, kaip lengvai jis virškinamas ir kaip jūsų šuniui patinka. Apžvelkime, į ką turėtumėte atsižvelgti rinkdamiesi šunų maistą.

Šunų maistui naudojami ingredientai

Vienas svarbiausių dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis šunų ėdalą, yra naudojamos sudedamosios dalys. Norite būti tikri, kad pašare, kuriuo šeriate savo šuniuką, yra kokybiškų ir jo sveikatai naudingų ingredientų. Ieškokite maisto su natūraliais, tikrais ingredientais, pavyzdžiui, liesais baltymais, vaisiais ir daržovėmis bei neskaldytais grūdais. Venkite bet kokio maisto su dirbtinėmis kvapiosiomis medžiagomis ar konservantais, nes jie gali pakenkti jūsų augintinio sveikatai. Jei nesate tikri dėl kokios nors sudedamosios dalies arba turite klausimų apie tai, kas yra konkrečiame gaminyje, nedvejodami kreipkitės tiesiogiai į pardavėjus – jie mielai atsakys į visus jūsų klausimus.

Lengvas virškinimas

Kitas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti renkantis maistą šunims, yra tai, kaip lengvai jis virškinamas jūsų šuniukui. Ieškokite maisto, pagaminto iš lengvai virškinamų ingredientų, pavyzdžiui, avižinių dribsnių, ryžių ir miežių, o ne iš kviečių ar kukurūzų produktų, kurie kai kuriems šunims gali sukelti virškinimo problemų. Atkreipkite dėmesį į galimus alergenus, pavyzdžiui, pieno produktus, kurie taip pat gali sukelti virškinimo sutrikimų. Jei pastebėjote, kad jūsų augintinis turi kokių nors problemų po tam tikrų rūšių maisto, keiskite jo racioną, kol rasite tai, kas jam tinka.

Mėgavimosi lygis

Galiausiai, vienas svarbiausių veiksnių renkantis šunų maistą yra tai, ar jūsų šuniui jis iš tikrųjų patinka! Juk jei šuniui nepatinka tai, ką jis valgo, jis to nevalgys, o niekas nenori nelaimingo šuniuko! Pasirūpinkite, kad šuo turėtų iš ko rinktis – išbandykite skirtingus skonius ir tekstūras, kol rasite tai, ką jam tikrai patiks valgyti kasdien. Taip pat galite retkarčiais pridėti drėgno maisto ar užkandžių kaip specialų skanėstą, jei atrodo, kad šuniui tikrai patinka būtent šie produktai. Advance šunų maistas pasižymi natūralumu ir prieinama kaina.