Kur pirkti butą investicijoms: Lietuvoje ar užsienyje?

Lietuviai vis dažniau gali pasigirti ne tik didesniais atlyginimais, bet ir santaupomis, kurias, žinoma, reikia investuoti. Neretai lietuviai yra linkę investuoti į nekilnojamąjį turtą, pavyzdžiui, namus ar butus. Tačiau, kur geriau pirkti butą ar namą, norint, jog jis greičiau atsipirktų? Stebint, kaip greitai kyla butų kainos Vilniuje, atsakymas akivaizdus – šiuo metu apsimoka investuoti į butus Vilniuje. Nors butai kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Ispanijoje kainuoja nebrangiai, tenka pripažinti, jog ir nuomos kainos ten labai nedidelės. Todėl butas neatsipirks taip greitai, kaip norėtųsi. Tad idealus variantas investuoti į naują butą Vilniuje, jį įrengti ir išnuomoti.

Kuriame rajone verta pirkti butus?

Nauji butai senamiestyje Vilniuje šiuo metu yra dažniausias pasirinkimas investicijoms. Kodėl? Daugelis žmonių nori butus nuomoti būtent senamiestyje, tai viena iš priežasčių. Kita priežastis yra didelės nuomos kainos. Nepaisant to, jog senamiestyje yra daug nebrangių butų, jų nuomos kainos vis tiek išlieka aukštos. Taip jau yra, jei žmonės nori gyventi Vilniaus senamiestyje, turi mokėti tūkstantį, o neretais atvejais net ir daugiau per mėnesį. Jeigu baiminatės, kad brangų butą bus sunku išnuomoti, dėl to nesijaudinkite. Nepamirškite, kad į Vilnių atvyksta ne tik lietuviai iš kitų miestų, bet ir turistai, kuriems tūkstantis eurų tikrai nėra daug. Jei nerasite lietuvių, kurie norėtų nuomoti butą senamiestyje, kas mažai tikėtina, nuomosite užsieniečiams.

Ar butai senamiestyje brangūs?

Nauji butai senamiestyje Vilniuje kainuoja labai įvairiai. Kaina priklauso nuo to, kurioje vietoje butą pasirinksite, koks bus jo dydis, įrengimas ir kt. Kartais apsimoka pirkti neįrengtą arba dalinai įrengtą butą, tokiu būdu reikės mažiau mokėti perkant objektą, na, o įrengti galima ir pigiau, ypač, jei jis įrengiamas nuomas. Nauji butai senamiestyje Vilniuje neretai kainuoja net pigiau, nei seni. Visgi jų išlaikymas yra kur kas pigesnis ir jie žymiai modernesni tiek iš išorės, tiek iš vidaus.