Kokius privalumus suteikia granuliniai katilai?

Šių katilų pagrindinė paskirtis – nesudėtingas bei patogus namų šildymas. Jie plačiai naudojami firmų, namų ar kitų vietų šildymui. Pagal savo atliekamas funkcijas jie prilygsta dujiniams. Tačiau granuliniai katilai yra ženkliai pigesnis pasirinkimas, nei dujinis.

 Svarbiausia informacija

Gaminant granulinius katilus, dažniausiai gaminimui pasirenkamas plienas. Taip garantuojamas efektyvumas bei mažesnės kuro sąnaudos. Katilo galia nustatoma atsižvelgiant į aplinkos temperatūrą. Vienas pirmųjų dalykų, kurį reikėtų atlikti renkantis katilą – apsvarstyti kuro tipą, kuriuo bus kūrenamas katilas, kadangi pagal tai bus parenkamos atitinkamos katilo detalės. Dažniausiai renkamasi tarp medžio granulių, anglies granulių, šiaudų granulių ir grūdų. Dažna priežastis, kodėl iš šių visų išvardintų rūšių žmonės renkasi medžio granules, yra ta, kad kūrenimas medžio granulėmis turi galimybę būti automatiškai uždegtas ar automatiškai užgesintas.

Priklausomai nuo pasirinkto katilo tipo, reikalaujama atitinkama priežiūra. Pavyzdžiui, katilai, kurie automatiškai šalina pelenus ir automatiškai apsivalo, reikalauja priežiūros tik kartą į savaitę. Renkantis šiek tiek pigesnį kurą, skiriama daugiau dėmesio katilo priežiūrai: degiklio ir katilo valymas, pelenų šalinimas iš dėžės. Akivaizdu, kad katilo automatizacijos lygis tiesiogiai susijęs su katilo veikimu. Visiškai automatiniai katilai ir savarankiškai užsidegs, ir užges, jie pelenus šalins į atskirą konteinerį. Na, o mažiausiai automatizuoti katilai automatiškai tieks tik kurą.

Minimus katilus yra galimybė valdyti iš bet kurio pasaulio krašto. Todėl galite ramiai vykti atostogauti ir nesukti galvos, kurio kaimyno paprašyti, kad pasirūpintų jūsų įrenginiu.

Yra ir toks tipas, kaip kombinuoti katilai. Jie pasižymi ir išsiskiria tuo, kad juose galima kūrenti ne tik granules, bet ir kietąjį kurą (anglį, medienos briketus, malkas). Kombinuoti katilai yra padaryti iš kokybiškų dalių, taip pat yra ypatingai efektyvūs.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis aprašomus katilus? Svarbiausia atsižvelgti į patalpas, kuriose bus montuojama ši įranga: įvertinti šildomo ploto dydį. Kitas aspektas, kurį reikėtų apsvarstyti yra praktiškas – įvertinkite, kur laikysite granules, ar turėsite tam užtektinai vietos.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad kiekvieną katilą sumontuoti turėtų specialistas, nes netinkamai sumontuotas įrenginys veiks neekonomiškai.