Kelionės į Sakartvelą žiemą: išskirtinės pramogos ekstremalaus sporto mėgėjams

Mėgautis žiemos sporto malonumais kviečia Kaukazo kalnai. Kelionės į Sakartvelą žiemą yra itin populiarios. Sakartvelo slidinėjimo kurortai teikia profesionalias žiemos sporto paslaugas. Kasmet į šią šalį traukia ekstremalaus sporto mėgėjai. Slidinėjimo kurortai Sakartvele kviečia pasinerti į žiemos pramogų sūkurį.

Heli-slidinėjimas Gudauryje

Gudaurio žiemos kurortas siūlo pasinerti į heli-slidinėjimo pramogas. Tai yra nereali pramoga aukščio mėgėjams. Heli-slidinėjimas Sakartvele yra populiarus slidinėjimo tipas. Jo metu  slidininkai sraigtasparniu pakeliami į kalno viršūnę. Keliautojai gali mėgautis „off-piste“ (už trasų) slidinėjimo galimybėmis. Gudaurio slidinėjimo kurorte teikiamos profesionalios gido paslaugos. Specialistai parenka šlaitus pagal patirties lygį, nustato saugias sraigtasparnio nusileidimo vietas.

„Freeriding“ ir „cat skiing“ slidinėjimas Gudauryje

„Freeriding“ slidinėjimo tipas yra skirtas tik patyrusiems slidininkams. „Freeriding“ slidinėjimai visada planuojami ir organizuojami su sertifikuotais specialistais. Vietiniai kvalifikuoti organizatoriai  geriau nei bet kas kitas žino kalnų sąlygas ir vietas, kuriose gresia didžiausias lavinų pavojus. Sertifikuoti specialistai užtikrina saugius slidinėjimo Sakartvele nuotykius. Jie suplanuoja maršrutą atsižvelgdami į individualias keliautojų fizines galimybes, orą ir sniego kokybę. „Cat skiing“ metu pasitelkiamos vikšrinės transporto priemonės, vadinamosios „sniego katės“. Jos veža slidininkus į stačius šlaitus. Slidinėjimas Sakartvele visada palieka neišdildomus įspūdžius, o aplinkiniai kalnų peizažai yra kvapą gniaužiantys.

„Cat skiing“ slidinėjimas Goderdzi kurorte

„Cat skiing“ ir sniego motociklų mėgėjai atostogauja Sakartvelo Goderdzi slidinėjimo kurorte. Goderdzi trasos yra daugiau nei 2000 metrų aukštyje virš jūros lygio, o jas supa spygliuočių miškas. Slidinėjimas Sakartvele – atostogos be rūpesčių. Goderdzi kalnų slidinėjimo kurorte išvystyta moderni infrastruktūra. Šiame Sakartvelo slidinėjimo kurorte daugybė viešbučių, kavinių ir restoranų. Goderdzi – mėgstamiausia slidinėjimo entuziastų vieta. „Cat skiing“ slidinėjimui populiariausias yra šiaurinis šlaitas. Aukščiausias taškas yra 2367 metrų virš jūros lygio, iš kurio atsiveria nuostabūs Goderdzi slėnio ir didžiosios Kaukazo dalies vaizdai. Goderdzi mieste itin populiarūs sniego motociklai.

Slidinėjimas Mestijoje

Slidinėjimas Sakartvele yra viena iš svarbiausių šalies turizmo krypčių. Mestijos slidinėjimo kurortai siūlo puikias galimybes mėgautis „freeriding“ slidinėjimu, žygiais, kopimu į kalnus, kelių dienų slidinėjimo išvykomis, parasparniais ir kt. Hatsvali slidinėjimo kurorte galima laisvai važiuoti nepaliestu sniegu miške. Tankiuose Svanetijos miškuose sniegas ilgai išlieka sausas ir pradeda tirpti tik vėlyvą sezoną. Tai yra idealios sąlygos „freeriding“ slidinėjimui bei slidinėjimui sraigtasparniu. Tetnuldi yra palyginti naujas kurortas Svanetijoje. Šiauriniuose Tetnuldi šlaituose yra keletas „freeriding zonų“.

Slidinėjimas Sakartvele (Gruzijoje) yra nuostabi žiemos atostogų kryptis. Sakartvelo slidinėjimo kurortuose patiriamas neužmirštamas slidinėjimo malonumas. Slidinėjimas gryname ore, nuostabaus grožio gamtos apsupty, padeda atsipalaiduoti, stiprina sveikatą bei padeda stiprinti socialinius ryšius.