Šalys, kuriose dirbantys ar dirbę šiuo metu turi galimybę susigrąžinti permokėtus mokesčius

Nors daugelyje šalių vyrauja tam tikri skirtingi įstatymai, įvairūs mokesčiai ir kiti panašūs dalykai, tačiau daugelyje vyrauja vienas paprastas ir vienodas dalykas, tai yra kasmetinis pajamų deklaravimas. Tikrai daugelyje šalių tokį darbą reikia atlikti, o kad tokia informacija būtų kur kas aiškesnė, šį straipsnį parengėme būtent tam, kad galėtumėte žinoti, kuriose iš jų būtina tai daryti, nes tikrai ne vienas lietuvis yra išvykęs į užsienio valstybę dirbti, todėl tokia informacija turi būti pakankamai aktuali.

Šalys, kuriose pajamų deklaravimas ir mokesčių susigrąžinimas yra įmanomas

Tokių pasaulio valstybių yra labai daug, tad kiekvienos atskirai tikrai nevardinsime. Tačiau toks darbas yra privalomas tokiose valstybėse, kuriose darbas yra legalus, yra įvesti tinkami įstatymai ir panašiai. Kadangi nemažai tautiečių važiuoja į Europos valstybės, tad toks darbas praktiškai yra visose Europos valstybėse, tad nesvarbu, kur nuvyksite ar į Vokietiją, ar į Norvegiją, ar į Prancūziją, tai turėsite padaryti. Ir labai dažnai tai apsimoka daryti, ypač, jeigu išdirbote ne pilnus metus, jums priklauso tam tikros kompensacijos ir kiti panašūs dalykai, nes tada tokia susigrąžinama pinigų suma yra pakankamai didelė. Todėl mokesčių grąžinimas iš Vokietijos, Italijos, Prancūzijos ir kitų valstybių gali atnešti didelės naudos.

Kokie dokumentai gali būti reikalingi?

Kalbant apie visas valstybes, kuriose galima susigrąžinti sumokėtus mokesčius, atsakyti į klausimą, kokių dokumentų reikia yra pakankamai sunku, nes kiekviena valstybė turi vis kitokias apmokestinimo sistemas, taikomus mokesčius ir panašiai, todėl atitinkamoje valstybėje, kurioje dirbote gali reikti skirtingų dokumentų. Kad vėliau juos nebūtų sunku gauti, jau nuo pirmos darbo dienos verta rinkti visus dokumentus, nes vėliau bus kur kas paprasčiau, kai viską reikės pateikti.

Būdas, kuris leis mokesčius susigrąžinti paprasčiau

Jeigu deklaracijų pildymu ir visais kitais dalykais užsiimti nenorite ar tiesiog nesuprantate, kaip tai reikėtų padaryti, tai neturėtų būti problema ir tikrai nereikia paleisti progos, kuri gali papildyti jūsų piniginę. Tokiu atveju, verta kreiptis pagalbos į įmones, kurios užsiima mokesčių grąžinimu iš užsienio valstybių. Tad praktiškai jums nereikės nieko daryti, tik pateikti reikiamus dokumentus, o didžioji dalis darbų bus atlikta už jus, o jums reikės laukti tik malonaus rezultato, kuris anksčiau ar vėliau ateis.